2.22.2013

Yemek Yapma Denemeleri Vol. 1

Merhabalar,
Bitmeye çok yaklaştığımız bir haftadayız. Yarın çalışıyor olsak da çoğumuz için Cuma gününün yeri ayrıdır tahmin edebiliyorum. Umarım güzel, stressiz bir hafta geçirmişsinizdir ve hiçbir şey sinirinizi bozmamıştır. Eminim araya mutlaka birşeyler girmiştir ama olumlu düşünelim yine de (:

Sizlere geçen hafta kendimce yaptığım aperatif bir yemekten bahsedeceğim; Elma Dilim Patates. evde olunca böyle şeylere sarıyorum kabul (: Hepimiz için hem en sevilen hem de en pratik yemekler arasındadır bu. Her gün yesem bıkmam sanırım. Kısaca hemen nasıl yaptığımı anlatayım, oldukça basit. sıcak suda önce patatesleri ısladım. Elma dilim olduğu iin kabuklarının temizlenmesi gerekiyordu. ortalama 5 dk beklettim. Sonra dilimledim.

Dilimleri geniş bir kaba boşaltıp üzerine 1-2 damla zeytinyağı damlattım, isteğinize göre tuz ve baharatlardan ekleyebilirsiniz. Bunları bir güzel karıştırdım. Yağlı kağıt serdiğim tepsiye boşalttım. Önceden ısıttığım fırında 35-40 dk kadar 220 derecede pişirdim. Arada tabi kontrol etmenizde fayda var. Gördüğünüz gibi son derece pratik.

Herkese mutlu haftasonları (:



2 yorum: