Ana içeriğe atla

Güneşin Tadını Korunarak Çıkarın (;

Herkese Merhaba,

Havalar ısınıyor, güneş kendini gösteriyor artık. Kabul edelim yaz geldi. Her ne kadar arada esip, yağmur yağsa da günler itibari ile yaz mevsimine adım attık. Durum böyle olunca da artık kullandığımız bakım ürünleri, aksesuarlar, kıyafetlerimizin rengi bile değişiyor mecburen. Güneşten korunmak ise bu noktada fazlasıyla önemli. Artık zararlı güneş ışınları ile mücadele etmek, üzerimizde bıraktığı zararlı etkileri en aza indirmek asli görevimiz olmalı.

Öncelikle sabah evden her ne sebeple olursa olsun çıkarken mutlaka güneş koruyucularımızı sürmeliyiz. Makyaj yapıyorsak baz niyetine, yapmıyorsak da nemlendirici niyetine kullanmalıyız. Tüm markalarda bu tip koruyucular mevcut ama ben size Cruelty Free yani hayvanlar üzerinde deney yapmayan markaların ürünlerine yer vermek istiyorum. Eğer bu yaz için ilk alışverişlerinizi yapacaksanız kim bilir belki de tercih edersiniz bunları (;

Ilk önerim Cyrene markasından. Bu yaz bu ürünü alıp, bende denemek istiyorum. Cyrene sevdiğim bir marka çünkü. Güneş koruyucusunu da neden kullanmayayım (:



100 ml boyutunda olan bu ürün 50 koruma faktörlü. Bronzlaşma düşmanı olarak nitelendirsem de ben ilk günlerde kullanabileceğim bir ürün. Beyaz tenli olduğum için en korktuğum cayır cayır yanmak çünkü. Yüz ve vücut için kullanabileceğimiz bu ürün hassas ciltlerde dahil olmak üzere tüm cilt tiplerine uygun. Ayrıca erken yaşlanma belirtilerini ve cilt lekeleri oluşumunu engellemeye yardımcı özellikte. Suya dayanıklı, Paraben ve Esans içermiyor. Sitede şu an fiyatı; 59 TL.

Gelelim bir diğer marka ve ürüne. Lavera ürünleri doğal ve organik içeriklere sahip olduğu gibi hayvanlar üzerinde de test edilmiyor. 


Özellikle hassas, alerjiye yatkın, egzamalı, tahriş olmuş veya akne yangısı olan ciltler için geliştirilmiş, içeriğinde organik "akşam sefası yağı" ile zengin mineralli bir güneş koruyucudur. Esansiyel yağlar içeren zengin bakım formülü hassas ciltleri korur ve sakinleştirir. Sentetik güneş filtresi ve yapay parfüm, renklendirici ve koruyucu içermez. En güzel özelliği güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürme zorunluluğu yoktur. Lila Kutuda satılan, 30 Koruma faktörlü bu ürünün fiyatı; 39,95 TL.

15 Koruma faktörüne sahip bir başka ürün ise; Kiss My Face markasına ait. Amerika menşeili bu marka 1980'lerin başında iki genç vejetaryenin; organik çiftlikte zeytinyağı kullanarak yapmaya başladıkları doğal vücut bakım ürünleriyle piyasaya atılmış olup, günümüzde de yeni ürünleri ile satışa devam etmektedir.


Sadece yazın değil kış aylarında da günlük olarak kullanabileceğiniz bu ürün, Hydresia oleosomes ile yoğun nemlendirme ve ultra güneş koruması sağlar. Bu içerik aspir tohumundan beslenerek, cilt üzerinde değişik oranlarda yağ bırakan kapsülleri ile ekstra nemlendirme sağlar. Gluten, ftalat, sülfat, sentetik koruyucu, nanopartikül, yapay renk ve koku içermiyor, cruelty free bir ürün. Lila Kutuda fiyatı; 68,99 TL.

 
Yine Kiss My Face markasına ait hassas bölgeler için olan stick koruyucuyu da Lila Kutuda bulabilirsiniz. Burun, alın, göz çevresi, kulak ve dudakları güneş ışığından koruma da yardımcıdır. Fiyatı; 43 TL.

Çocuklar için pratik kullanıma sahip, 30 faktörlü güneş koruma spreyi ise Aubrey markasına ait. Suda 40 dk boyunca dayanıklıdır. Çocukların daha hassas olan ciltleri için formüle edilmiş içeriğe sahip bu ürünün piyasa fiyatı; 80 TL.


Doğal ve organik içeriğe sahip bir başka marka; Green Energy Organics. İtalyan güzellik sırları ve yüzyıllardır değişmeyen Akdeniz güzellik reçeteleriyle birleştirilerek formüle edilmüş ürünlere sahip bu markanın güneş koruyucusu ise 30 koruma faktörülü ve anti-aging özellikte. Piyasa fiyatı; 55 TL.


Tüm bu ürünlerle umarım az da 9olsa bu konuda fikir verebilmişimdir size. Hayvanlara olan sevgimizden dolayı, kendi ihtiyaçlarımızı giderirken onların da birer cana sahip olduğunu unutmamamız önemli.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiler (;

Yorumlar

  1. çok iyi oldu tam da araştırma yaptığım bir dönem tşkler sevgiler kayseriden
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  2. cyrene kullandım başarılı bir ürün beyaz iz de bırakmıyor yüzümde makyaj altına kullanmama rağmen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye için teşekkürler, ilk fırsatta gönül rahatlığı ile alabilirim o zaman (:

      Sil
  3. Tatil sezonu açıldı sayılır, gerçi Ankara'da bu gün buzzzz gibi bir hava olsa da bu ürünler her daim lazım. Bilgilendirme için teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Nedense güneş ürünleri kullanmak insanların aklına yazın geliyor aslında yaz kış kaliteli ve cilde uygun güneş kremi kullanılmasını öneriyor dermatologlar :) Teşekkürler öneriler için canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben yaz kış arazide olunca her dönem kullanıyorum (:

      Sil
  5. Yüksek koruma iyidir.. Fazla yanmayı ben de sevmiyorum..

    YanıtlaSil
  6. Ben kesinlikle bronz ten sevmiyorum. Zaten kuru olan cildim daha da kuruyor. Bu nedenle en yüksek koruma benim için en iyisi.

    YanıtlaSil
  7. evet ne yazık ki benimde aklıma yaz dönemlerinde gelir bugüne kadar hep klasikti avon kllanmıştım ama,artık kullanmama kararı aldığımdan paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yaz kış kullanmamız lazım aslında (:

      Sil
  8. Merhaba Aslı Hanım, çok ihtiyaç hissedilen bir konu güneş kremleri. Alternatif çok ama tek suçları biraz pahalı olmaları. Bizim gibi deniz kenarında olup sürekli kullanacakları düşünseler biraz, ne iyi olacak. Teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, okuduğunuz için ben de teşekkür ederim. Evet ihtiyaçlar doğrultusunda ürün çeşitliliği artacaktır bence.

      Sil
  9. sezon için harika bir yazı

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir ürün tanıtımı olmuş...

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadife Ip, V Yakalı Kazak

Herkese Merhaba, Bu sefer bambaşka bir yazı ile karşınızdayım. Daha önce burada herhangi bir örgü modeli ya da yapımı anlatmadım sanırım. Instagram ve snapchat hikayelerimde yapmaya başladığımda bile çok soru almaya başlayan, bitiminde ise görüntüsü ve yapımı hakkında sorular almaya devam ettiğim kazağımı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ipim kadife ip olarak geçiyor. İpin markasına ait kağıtları sağ olsun Juliet anında parçaladığı için aklımda ona dair bilgim maalesef yok. Ama marka çok da önemli değil bence. 7 Numara şiş ile ördüm hepsini. 50 ilmek alıp; lastik yapmadan direk düz örgü ile başlayıp, bitirdim. Kola kadar uzunluğunu siz kendi istediğiniz boya göre ayarlayabilirsiniz ama ben 1 şiş + 1/4 şiş boyu olarak hesaplarım genelde.  Istediğim boya geldiğinde kol ayrımını yapmak için hem sağdan hem de soldan 3'er ilmek kestim. Hepsini tek sırada yaptım, Yani gidişte 3 dönüşte de 3 ilmek eksilmiş oldu. Kaldı 44 ilmek (:

#NelerBitti - 12

Herkese Merhaba, 2017 yılının ilk bitenler yazısı ile karşınızdayım. Instagramdan takip edenler bilir ki, Aralık ve Ocak ayı itibari ile her ay başında bitirilecek ürünler ile başlayıp, onları bitirene kadar uğraşıyorum. Elimde hatta eminim hepimizde aynı sorun var, o kadar fazla ürün var ki bir an önce stokları eritip, yeni marka, yeni ürün denemek istiyorum. Hal böyle olunca da yeni ambalaj açmak için ya da alışveriş yapmak için elimdekilerin şişelerinin en azından yarılanması / yarıyı geçmiş olmalarına özen gösteriyorum. Neyse, çok konuştum ne bitti bu 2 ay boyunca görelim ister misiniz ? Moshos Garden , ürünlerini sevmeyen yok zaten bana göre. Yüz yıkama jeli performansına hayran kaldığım bir üründü. Ne kuruttu, ne rahatsız etti. Şahane bir temizleyici. Ayrıca, içeriği de temiz daha ne olsun. Elimdekiler bittiği an yenilenecek. Moshos Garden , Sıcak havlu yüz temizleyici ile tanıştığım günden itibaren kopamadım. Bir kavanoz bitiyor, yenisi açılıyor. Mask

Purederm - Nemlendirici El Maskesi

Herkese Merhaba, Gratis lerde satılan Purederm markasına ait nemlendirici el maskesinden bahsetmek istiyorum size. Bu tip ürünlerin pratikliğini ve kısa sürede verdiği canlı görüntüyü seviyorum. Paketin içinde 1 çift el maskesi bulunuyor. Aslında içi nemlendirici özlerle doldurulmuş eldiven gibi de düşünebilirsiniz. Pakette sağ ve sol el için ayrı eklendiği için yanlış giymeniz ürünün etkisini tam olarak gösterememesine neden olabilir.  Fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 elinize de giyiyorsunuz. Bundan önce ellerinizi ılık su ile yıkıyorsunuz. 25-30 dk beklettikten sonra maskeleri elinizden çıkarıyorsunuz. Çıkardıktan sonra elinizi yıkamanıza gerek yok. Ama bana içindeki fazla geliyor. Bu yüzden ellerimin arasına peçete ekleyip bi tık fazlalığı alıyorum. Yulaf unu, Shea Butter, bal ve diğer antioksidanlar ile zenginleştirilen formülü sayesinde hızlı ve uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Ellerinizde de hızlı bir manikür görüntüsü oluşturması mü