Ana içeriğe atla

Tırnak Bakım Rutinim


Herkese Merhaba,

Kadınlar olarak her zaman bakımlı olma en önemli şartımız maalesef ki. Fakat hem çalışan kadınlar, hem de evde yorulan kadınlar olarak vaktimiz de o kadar değerli ve çoğu zaman az ki kuaföre gidip, manikür yaptırmaya yetişemiyoruz. Durum böyle olunca bende çoğu kadın gibi tırnak bakımımı evde kendimce yöntemlerle yapmaya çalışıyorum. Tek problem; sağ elimle sol elime rahatlıkla ve düzgünce bakım ya da manikür yaparken, sol elimle maalesef o kadar yetenekli değilim (: Ve bir dip not olarak da " Gece tırnak kesilmez " batıl inancını vakit azlığından yıkmış oldum zamanla.

Gelelim rutin olarak kullandığım malzemelere;

- Superdrug Asetonsuz Oje Çıkarıcı

- Moshos Garden Tırnak Bakım Yağı

- Madame Coco El Kremi

- Törpü, Makas, Tırnak Eti İtici. 

- Kalyon Tırnak Sertleştirici ve Koruyucu 

- Rival de Loop Young Kütikül Giderici Yağ



İlk olarak tırnaklarımdaki ojeyi temizlemekle başlıyorum. Genelde ojesiz gezmediğim için bu işlem kaçınılmaz bir hal alıyor. Superdrug ya da Benri oje çıkarıcılarını seviyorum.


Törpü olarak seçimimi daha önce metalden yana kullanıyordum. Fakat geçen yıl 4 aşamalı kağıt törpüleri deneyince çok memnun kaldım. H&M'den aldığım bu kağıt törpü ise tam istediğim gibi. Ayrıca bunlar çantada taşımak için de oldukça pratik. Genelde küt olmasını seviyorum tırnaklarımın. Kenarları da çok hafif törpülüyorum, çünkü sivri kaldığında çok çabuk deforme oluyor.


Tırnak etlerimi kesmeyi de kuaförde manikür yaptırmıyorsam kesme taraftarı değilim. Çünkü beceremiyorum, görüntüsü daha kötü oluyor. Bu yüzden tırnak eti itici yardımıyla etleri en azından tırnaklarımdan uzaklaştırmış oluyorum. Bu etlerin görüntüsü düzgün olmayınca tırnaklardaki oje de düzgün görünmüyor. Manikürüme yardımcı bu alet ise anne yadigarım, bir becerebilsem setin içinde neler var da (:


Tırnak etlerimi yumuşatması için de Rossmann'da satılan Rival de Loop Young markasına ait kütikül yumuşatıcı yağı kullanıyorum. fırçası ile sürüp yaklaşık 1 dk beklettiğimde etlerin bu yağı emdiğini görebiliyorum. Fakat bazen vaktim olmadığında sürdükten sonra ben kendim parmaklarımla yediriyorum. Hem yumuşatıyor hem de kötü görüntüyü gideriyor. Ayrıca o noktalara denk gelen ojelerin çabuk silinmesini sağlıyor. Bunu kullandığım zaman tırnak eti iticiyi kullanmıyorum hatta.


Az önce de bahsettiğim gibi tırnak etlerimi kesmeyi sevmiyorum, beceremiyorum. Fakat bazen şeytan tırnağı dediğimiz, küçük tırnak şeklinde çıkan parçaları bu alet yardımı ile kesmek zorunda kalıyorum. Dirty Works'e ait bu aletin sevimliliğine vurularak aldım ve severek de kullanıyorum.


Moshos Garden'ın bu tırnak bakım yağını ise çok çok seviyorum. Jojoba ve Aloe Vera içeriklerine sahip bu bakım yağı aynı zamanda Hint, Badem ve Fındık yağlarına sahip. Kokusu çok güzel. düzenli kullandığınızda tırnaklarınızda ki sararmayı engellediğini görebilirsiniz. Aynı zamanda tırnak güçlendirici ve uzamasında etkili.


Kalyon Kozmetik'e ait tırnak ürünlerini kullanmaya geç başlasam da çok sevdim diyebilirim. Oje altına baz olarak kullandığım bu tırnak koruyucu ve sertleştirici ojeden ise çok memnunum. Üzerine sürdüğüm koyu renk ojenin silinmesini de kolaylaştıran bu oje, düzenli kullanımda tırnaklarımın da sertleşmesini sağlıyor. Ayrıca bu ürün Watsons ödüllerinde yılın en iyi tırnak bakım ürünü ödülüne de layık görülmüştü, bilginize.


Madame Coco'da satılan bu mini boy el kremlerini de kullanmayan kalmamıştır sanırım. Keratin katkılı bu kremlerin kokuları da en az işlevi kadar güzel. Orkide kokulu olan bu el kremi ise favorim. Keratin katkılı olduğu için özellikle bakım yapılan el ve tırnaklar için birebir. Nemlendirmesi de gayet güzel. Ayrıca ara ara çok güzel indirime giriyor, denk geldiğinizde stoklayın derim.

Benim rutin tırnak bakım işlemlerim böyle. Maalesef ojesiz gezme taraftarı değilim pek. Bu yüzden tırnaklarımı kendi haline bırakabilmem çok zor. Mutlaka yağlarla, kremlerle ve bakımlarla desteklemem gerekiyor. Umarım fikir verebilmişimdir, tavsiyelerim işinize yarar.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiler (;

Yorumlar

  1. Moshos Gardenin tırnak bakım yağını çok merak ediyorum. Bilgilendirici yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim (: Moshos Garden ürünleri bağımlılık yaratan cinsten (;

      Sil
  2. Tırnak bakım yağı fazlasıyla ilgimi çekti....

    YanıtlaSil
  3. Ah bir de ben zaman ayırıp yapabilsem o tırnak rutinini, manikür makasına da bayıldım. Çok şirirn. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. tırnak bakım yağı güzelmiş çok zaman ayıramıyorum ama kuaförüm sağolsun toplayıp gidiyorum setimi o bakıyor :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.hadisofraya.com bu da kimmiş deme emi unutmuşum :)

      Sil
    2. Kuaförler kurtarıcı kesinlikle, takipteyim canım (:

      Sil
  5. asetonsuz oje çıkarıcılar hiç işe yaramıyor bence en açık renk ojeyi bile zorla çıkarabiliyorum maalesef :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pamuğa döküp, tırnaklarımı sarıp, bekletiyorum o kolaylaştırıyor belki de (:

      Sil
  6. çok güzel bence evde tırnak bakımı daha sağlıklı

    YanıtlaSil
  7. Bende Moshos Gardenin ürününü merak ettim bende de tırnaklarda sararma ve kısa olmasına ragmen kırılmalar var .

    YanıtlaSil
  8. Şöyle tırnak etlerinden kurtulacak ürün arıyorum ama beceriksizim bu konuda, ama hijyen deyip güvenemıyorum da bir yere, bakalım yine deneme yapacağım buna göre, ellerine sağlık, bize de beklerim Aslı^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, fikir verebildiysem ne mutlu bana (: Takipteyim (:

      Sil
  9. Moshos Garden ürünü ben de merak ettim. Güzel bir yazı olmuş teşekkürler :)
    http://www.duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Kalyon tırnak koruyucuyu merak ettim bende bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş cnm, Kalyondan ben de çok memnun kaldım ;) Fotoğraflar da çok cici...

    YanıtlaSil
  12. Bir tırnak eti makası bu kadar mı şirin olur..:) Alıp da evin bir köşesinde sergileyesim geldi..:)

    YanıtlaSil
  13. ben makası çok sedim güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  14. makas şirin ama kullama:))) tırnak etlerinin kesilmesi doğru değilmiş. en güzeli olabildiğince ittirmek. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. ben tırnaklarımı kendi hallerine bırakıyorum doğduğumdan beri uzun tırnak svmiyorum ondan sanırım arada vazelin sürmek kafi geliyor :)

    YanıtlaSil
  16. En güzeli tırnak etlerini itmek. Tırnak bakımı aslında ihmal etmemeliyiz ama bazen sıkılıyor kendi kendime yapamıyorum. Mutlaka bir yere gitmem lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz beceri işi ama evde en azından bakımsız bırakmamış oluyoruz (:

      Sil
  17. Dirty Works'un o şirin makası her gittiğimde göz kırpıyor bana ama tırnak makasım var diye almıyorum :)

    YanıtlaSil
  18. asetonsuz oje çıkarıcılar pek işe yaramıyor bakım yağı güzelmiş ayrıca kalyon dan da memnun kalmadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz pamuğa döküp, tırnak üzerinde bekletmenizi tavsiye ederim (:

      Sil
  19. Bazen çok açık renk oje sürdüğüm oluyor ama sürekli mutfakta olunca tırnaklarımı uzatmıyorum.Makas çok şirinmiş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  20. Faydalı bir paylaşım olmuş
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. ne hoş bi bloğun var hepsi cok cici makasa da bayıldım :) bende bloğuma beklerim canım :)

    YanıtlaSil
  22. eller ve tırnaklar için bakım şart..

    YanıtlaSil
  23. Tırnak bakım yağını merak ettim.En kısa zamanda alıp denemek istiyorum.Yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  24. bilgileriniz için teşekkürler,
    tırnaklarımla ilgili benim de bir takım problemlerim var
    ama ben şu besleyici kremi de kullandım bu yağ tırnaklarımı bayağı toparladı,
    ama sizin bilgilendirdiğiniz ürünleride deniyim daha fazla fayda sağlayacağını düşündüm,
    siz isterseniz şu tırnak yağınada bir göz atın bence
    http://www.indirimvekalite.com/kozmetik-saglik-bakim-k-21/tirnak-bakimi-k-10176/tirnak-guclendiriciler-k-10192/ok-ok-sally-hansen-vitamin-e-nail-cuticle-oil-tirnak-eti-yagi-u-119179.html#.WHySQtSLSzd

    YanıtlaSil
  25. kozmetikçim  bu tırnak bakım setleri çok güzeller

    YanıtlaSil
  26. Kozmetik Ürünler  Çok güzel bir yazı son zamanlarda en çok
    gündemde olan kozmetik ürünler makyaj malzemeleri vb ürünler en uygun fiyatla sitemizde mevcut herkesin işine yarayacak
    malzemeler kremler aradığınız ne varsa bu site üzerinde mevcut bütün hepinizi sitemize bekleriz..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadife Ip, V Yakalı Kazak

Herkese Merhaba, Bu sefer bambaşka bir yazı ile karşınızdayım. Daha önce burada herhangi bir örgü modeli ya da yapımı anlatmadım sanırım. Instagram ve snapchat hikayelerimde yapmaya başladığımda bile çok soru almaya başlayan, bitiminde ise görüntüsü ve yapımı hakkında sorular almaya devam ettiğim kazağımı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ipim kadife ip olarak geçiyor. İpin markasına ait kağıtları sağ olsun Juliet anında parçaladığı için aklımda ona dair bilgim maalesef yok. Ama marka çok da önemli değil bence. 7 Numara şiş ile ördüm hepsini. 50 ilmek alıp; lastik yapmadan direk düz örgü ile başlayıp, bitirdim. Kola kadar uzunluğunu siz kendi istediğiniz boya göre ayarlayabilirsiniz ama ben 1 şiş + 1/4 şiş boyu olarak hesaplarım genelde.  Istediğim boya geldiğinde kol ayrımını yapmak için hem sağdan hem de soldan 3'er ilmek kestim. Hepsini tek sırada yaptım, Yani gidişte 3 dönüşte de 3 ilmek eksilmiş oldu. Kaldı 44 ilmek (:

#NelerBitti - 12

Herkese Merhaba, 2017 yılının ilk bitenler yazısı ile karşınızdayım. Instagramdan takip edenler bilir ki, Aralık ve Ocak ayı itibari ile her ay başında bitirilecek ürünler ile başlayıp, onları bitirene kadar uğraşıyorum. Elimde hatta eminim hepimizde aynı sorun var, o kadar fazla ürün var ki bir an önce stokları eritip, yeni marka, yeni ürün denemek istiyorum. Hal böyle olunca da yeni ambalaj açmak için ya da alışveriş yapmak için elimdekilerin şişelerinin en azından yarılanması / yarıyı geçmiş olmalarına özen gösteriyorum. Neyse, çok konuştum ne bitti bu 2 ay boyunca görelim ister misiniz ? Moshos Garden , ürünlerini sevmeyen yok zaten bana göre. Yüz yıkama jeli performansına hayran kaldığım bir üründü. Ne kuruttu, ne rahatsız etti. Şahane bir temizleyici. Ayrıca, içeriği de temiz daha ne olsun. Elimdekiler bittiği an yenilenecek. Moshos Garden , Sıcak havlu yüz temizleyici ile tanıştığım günden itibaren kopamadım. Bir kavanoz bitiyor, yenisi açılıyor. Mask

Purederm - Nemlendirici El Maskesi

Herkese Merhaba, Gratis lerde satılan Purederm markasına ait nemlendirici el maskesinden bahsetmek istiyorum size. Bu tip ürünlerin pratikliğini ve kısa sürede verdiği canlı görüntüyü seviyorum. Paketin içinde 1 çift el maskesi bulunuyor. Aslında içi nemlendirici özlerle doldurulmuş eldiven gibi de düşünebilirsiniz. Pakette sağ ve sol el için ayrı eklendiği için yanlış giymeniz ürünün etkisini tam olarak gösterememesine neden olabilir.  Fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 elinize de giyiyorsunuz. Bundan önce ellerinizi ılık su ile yıkıyorsunuz. 25-30 dk beklettikten sonra maskeleri elinizden çıkarıyorsunuz. Çıkardıktan sonra elinizi yıkamanıza gerek yok. Ama bana içindeki fazla geliyor. Bu yüzden ellerimin arasına peçete ekleyip bi tık fazlalığı alıyorum. Yulaf unu, Shea Butter, bal ve diğer antioksidanlar ile zenginleştirilen formülü sayesinde hızlı ve uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Ellerinizde de hızlı bir manikür görüntüsü oluşturması mü