Ana içeriğe atla

Ne Okudum ? Pi - Akilah Azra Kohen


Herkese Merhaba,
Uzunca bir zamandır Ne Okudum ? yazılarımdan mahrum bıraktım sizi. Azra Kohen'in çıkardığı Fi, Çi, Pi 3'lü serisine ait son kitap olan Pi'yi aylarca bekledik. Son güne kadar saat saydık resmen. Ama en sonunda kavuştuğumda içimdeki heyecanı, okumamak için hissettiğim sabırsızlığı nasıl anlatmalıyım bilemiyorum.

İşlerim o kadar yoğundu ki bu kitaba başladığımda, başka hiç bir şeye konsantre olamayacağımı bildiğim için hafta sonu tatillerimi beklemek çok keyifli geldi. Sonunda geçtiğimiz hafta da daha fazla dayanamayarak neredeyse tüm gece ve gün aralarında okuyarak bitirdim.

Bu yazıyı hazırladıktan sonra ve siz okurken bende evin içinde taşınma sonrasında hala bulamadığım Fi'yi didik didik arayacağım. Bulamadıkça çıldırıyorum çünkü gerçek anlamda (:

Gelelim Pi'ye;
Efsanevi düzeyde güzel gelişen ve biten bir kitaptı yine. Verdiği dersler, yapılan tanımlamalar ve öğütler yaşamın ta kendisi aslında.

Yazılacak, üzerinde konuşulacak o kadar çok şey var ki aslında. Okumayanlar için çok fazla sır açığa çıkarmak istemiyorum ama Deniz ve Özge ilk kitaptan beri hayran olduğum karakterlerdi. Bunlara Göksel ve Bilge'de katıldı. Ve köpek aşığı biri olarak Kız'ı kucaklamak istedim.


Ve yine Fi ve Çi'de ki görüşümü şiddetlendiriyorum, bu seri film olmalı (: Yıllar sonra bu kitapları döneminde okuduğum için eminim ki kendimi çok şanslı hissedeceğim ve klasikler listesine gireceğini düşünüyorum.

* Kitapta harf ve noktalama işaretleri hataları biraz fazlaydı ne yazık ki tek negatif düşüncem bu.

Azra Kohen - Fi incelemesi
Azra Kohen - Çi incelemesi

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiler (;

Yorumlar

  1. Keremle epeydir okuma saati yapmıyoruz yorumlarını okuyunca aklıma geldi.

    YanıtlaSil
  2. Bu seriyi hala okuyabilmiş değilim arkadaşımdan alacağım onu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Çok konuşulan bir kitap. Henüz okumadım ama hep duyuyorum.Okumak lazım. Hele sizin kitaptan gösterdiğiniz bölüm ne kadar doğru değil mi, Vücudumuza üzüntü iyi gelmiyor.

    YanıtlaSil
  4. Sürekli karşıma çıkan kitap serisi. İçeriği hakkında pek bilgim olmadığı için pek yeltenmiyordum.
    Her zaman ki gibi harikasın!

    YanıtlaSil
  5. aynen herkesin önerdiği bir seri, merak ettim ben de

    YanıtlaSil
  6. Bu aralar çok gözönünde bu seri. Ama ben işte biraz ön yargılıyımdır böyle gözönünde şeylere. Biraz zaman geçsin öyle alırım elime....

    YanıtlaSil
  7. BakalimBilelim3 Ağustos 2015 14:56

    Ne güzel bir alışkan kitap okumak... Ben bir türlü beceremiyorum bu kitap okuma işini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah büyük kayıp, belki sevebileceğiniz kitaplara denk gelememişsinizdir.

      Sil
  8. Fİ VE Çİ Yİ BİR SOLUKTA OKUDUM Pİ İSE SIRADA OKUNMAYI BEKLİYOR
    yorumun güzeldi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. İsimleri de çok ilginç... Okuma listene alalım... Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  10. Değişik bir seriymiş. İlgimi çekti.

    YanıtlaSil
  11. Öneri için teşekkürler.İşk fırsatta bende okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  12. ilk baştan 3 leyip öyle başlamalı o zaman:) teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fi, Çi, Pi sıralaması, hikayeler sürdüğü için tavsiye ediyorum (:

      Sil
  13. Benim de çok sevdiğim bir üçlü Fi, Çi ve Pi :)

    YanıtlaSil
  14. okunacak kitaplar listemde kendisi ama hala sıra gelmedi. Seni takibe aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  15. Kitaplığımda beni bekleyen onlarca kitap var, iyi hatırlattın...

    YanıtlaSil
  16. İlgimi çekti ama elimde bitirilmesi gereken iki kitaptan sonra bende okumak isterim sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Hala okumadım...
    Ama okuyacağım , güzel yorumunuzdan sonra...
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  18. Ben fırsat bulursam okumak istiyorum.Bu arada fi 'yi bulmuşsunuzdur umarım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (: İnşallah en kısa zamanda okursunuz siz de. Buldum buldum neyse ki (:

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadife Ip, V Yakalı Kazak

Herkese Merhaba, Bu sefer bambaşka bir yazı ile karşınızdayım. Daha önce burada herhangi bir örgü modeli ya da yapımı anlatmadım sanırım. Instagram ve snapchat hikayelerimde yapmaya başladığımda bile çok soru almaya başlayan, bitiminde ise görüntüsü ve yapımı hakkında sorular almaya devam ettiğim kazağımı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ipim kadife ip olarak geçiyor. İpin markasına ait kağıtları sağ olsun Juliet anında parçaladığı için aklımda ona dair bilgim maalesef yok. Ama marka çok da önemli değil bence. 7 Numara şiş ile ördüm hepsini. 50 ilmek alıp; lastik yapmadan direk düz örgü ile başlayıp, bitirdim. Kola kadar uzunluğunu siz kendi istediğiniz boya göre ayarlayabilirsiniz ama ben 1 şiş + 1/4 şiş boyu olarak hesaplarım genelde.  Istediğim boya geldiğinde kol ayrımını yapmak için hem sağdan hem de soldan 3'er ilmek kestim. Hepsini tek sırada yaptım, Yani gidişte 3 dönüşte de 3 ilmek eksilmiş oldu. Kaldı 44 ilmek (:

#NelerBitti - 12

Herkese Merhaba, 2017 yılının ilk bitenler yazısı ile karşınızdayım. Instagramdan takip edenler bilir ki, Aralık ve Ocak ayı itibari ile her ay başında bitirilecek ürünler ile başlayıp, onları bitirene kadar uğraşıyorum. Elimde hatta eminim hepimizde aynı sorun var, o kadar fazla ürün var ki bir an önce stokları eritip, yeni marka, yeni ürün denemek istiyorum. Hal böyle olunca da yeni ambalaj açmak için ya da alışveriş yapmak için elimdekilerin şişelerinin en azından yarılanması / yarıyı geçmiş olmalarına özen gösteriyorum. Neyse, çok konuştum ne bitti bu 2 ay boyunca görelim ister misiniz ? Moshos Garden , ürünlerini sevmeyen yok zaten bana göre. Yüz yıkama jeli performansına hayran kaldığım bir üründü. Ne kuruttu, ne rahatsız etti. Şahane bir temizleyici. Ayrıca, içeriği de temiz daha ne olsun. Elimdekiler bittiği an yenilenecek. Moshos Garden , Sıcak havlu yüz temizleyici ile tanıştığım günden itibaren kopamadım. Bir kavanoz bitiyor, yenisi açılıyor. Mask

Purederm - Nemlendirici El Maskesi

Herkese Merhaba, Gratis lerde satılan Purederm markasına ait nemlendirici el maskesinden bahsetmek istiyorum size. Bu tip ürünlerin pratikliğini ve kısa sürede verdiği canlı görüntüyü seviyorum. Paketin içinde 1 çift el maskesi bulunuyor. Aslında içi nemlendirici özlerle doldurulmuş eldiven gibi de düşünebilirsiniz. Pakette sağ ve sol el için ayrı eklendiği için yanlış giymeniz ürünün etkisini tam olarak gösterememesine neden olabilir.  Fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 elinize de giyiyorsunuz. Bundan önce ellerinizi ılık su ile yıkıyorsunuz. 25-30 dk beklettikten sonra maskeleri elinizden çıkarıyorsunuz. Çıkardıktan sonra elinizi yıkamanıza gerek yok. Ama bana içindeki fazla geliyor. Bu yüzden ellerimin arasına peçete ekleyip bi tık fazlalığı alıyorum. Yulaf unu, Shea Butter, bal ve diğer antioksidanlar ile zenginleştirilen formülü sayesinde hızlı ve uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Ellerinizde de hızlı bir manikür görüntüsü oluşturması mü