Ana içeriğe atla

#Tanışma - Platinum Vuvu


Herkese Merhaba,

Geçtiğimiz hafta Platinum Vuvu markasının Japonya ve Türkiye Genel Müdürleri ile tanışma fırsatım oldu. Adana'da böyle bir tanışma ciddi anlamda şans hikayesi barındırır. Doğru düzgün temsilci ya da marka sahibi gelmediği gibi düzenlenen etkinlik sayısı da tek elimizin parmaklarını geçmez. Niye böyle potansiyelsiz bir yapı olarak görülüyor Adana bilemeyeceğim tabi ama değer veren markalar her zaman 1 adım öne çıkıyor bu konuda.

Firmanın hikayesi çok ilginç ve gelişmeye dayalı olduğundan şahane. Kendi sitelerinden aldığım ayrıntılı hikaye aşağıda;

" Platinum vuvu markasının kurucusu olan Iwaki Hiroshi platin metaline olan özel ilgisi ve bunun tüm insanlar için de özel bir metal haline geleceği inancıyla, sadece platin maddesi üzerinde çalışmalar yürütmeye başlayıp, platinum kolloidini üretmeye karar verir. Uzun yıllar süren çalışmalar sonucu 1996 yılında platinum kolloidi maddesi ve ayrıca platinum kolloidi içeceği olan Sai’yi üretmeyi başardı.

1996-2000 arasında ki deneme sürecinde platinum koloidinin vücudun genel dengesini düzenleyeceği ve herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığı sonucuna varılarak, Japonya’da satışına başlanır. 2002’de platinum kolloidini kozmetik ürünlerin ham maddesi olarak dünyada ilk defa INCI (Uluslararası Kozmetik ürün Bilişenleri Terminolojisi)’ye kayıt ettirir.

Daha sonra üretildiği günden itibaren dünyadaki en ünlü cilt bakım markalarına ham madde temin etmeye başlar.

Platinum kolloidi’nin elektrik potansiyeline sahip olması, olağanüstü redüksiyon etkisi ve ışın dalgası yayma özellikleri de modern teknoloji tarafından ispatlanınca, bu özellikleriyle güçlü anti-aging etkisinin yanında, beden ile ruh dengesini de korumaktadır. Bugüne kadar Japonya başta olmak üzere, Amerika, Almanya gibi toplam 12 ülkede ‘ Ruh ve cilt sağlığı ile ilgili ’ patent almıştır.

2013 yılında dünyadaki en yüksek yoğunluktaki platinum kolloidi içerikli cilt bakım ürünü Platinum Vuvu’yu üretti. 2013 yılında Platinum Vuvu ürünleri önce Japonya, sonra Çin, Amerika kozmetik piyasasına girdi.

Türkiye’de ise 2013 yılında Platinum Vuvu şirketi Genel Müdürü Tanimura Ritsuko ile Japonya’da tıp üzerinde Doktora eğitimini tamamlamış olan Dr. Abula Abulaiti ortaklığında kurulan Platinsai Corporation tarafından getirildi. İki yıllık saha çalışmasından sonra 2015 yılında Platinum Vuvu cilt bakım ürünleri Türkiye piyasasına girmeye başladı. "

Buraya kadar okuduysanız size de ilginç geldi değil mi ? Ben hikayeyi canlı canlı dinleyince inanın daha çok şaşırdım ve mutlu oldum. 


Yeni insanlar tanımayı her zaman sevmişimdir. Sohbet hemen hemen her konuda ilerleyince, iyi ki tanıştık dediğim bir akşamdı benim için.


Getirdikleri hediyeler ise inanılmazdı. Makyaj temizleme yağını uzun zamandır severek kullanıyordum zaten. Ama buna ek olarak gelen sabunlar, şampuan, losyon ve Sai içeceği gözümden kalpler çıkarmıştır o an.

- Sabunu direk yüzüme değil, hemen yanında ki file ile köpürterek uygulamam gerektiğini,
- Şampuanın ilk 1 hafta zayıf saçları dökeceğini, kepek ve deri döküntüsü yapacağını,
- Losyon ve temizleme yağının antiaging özellikte olduğunu da dip not olarak aldım kendime.

Ayrıca, Sai içeceğinin sakinleştirici etkisini merakla gözlemliyorum bir kaç gündür. Yorumlamak için sabırsızlanıyorum.

En önemli ayrıntı ise Cruelty Free olmaları. Hem Türkiye hem de yurtdışından aynı cevabı aldığım için fazlasıyla rahatım bu konuda.


Bu ise Tanimura Ritsuko'nun Japonyalardan getirdiği şekerlemelerle dolu bir paket. Japonlar büyük hediye vermeyi sevmezlermiş. Şöyle ki, büyük hediye verip karşı tarafı mahcup edeceklerini düşünürlermiş. Bu da o akşama özel hayat notu oldu benim için. Her ülkenin farklı bir kültürü var gördüğünüz gibi. Tekrar bu ziyaret için Platinum Vuvu'ya teşekkürlerimi belirtmek isterim.

Ürünlerle ilgili deneyimlerim kısa sürede blogda yerini alacaktır. Evet, diğer firmaları da bekliyoruz Adana'ya lütfen (:

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiler (;

Yorumlar

  1. Şu sakinleştirici içeceği çok merak ettim. Bazen ne çok ihtiyacımız oluyor

    YanıtlaSil
  2. markayı hiç duymadım ama ço ilginç ve güzele benziyor özellikle şu sakinleştirici içeceği inceleyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. yeni markalar tanımayı severim güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Güle güle kullan canim yazilarini bekliyorum 😊

    YanıtlaSil
  5. Vuvuuuu demek geldi içimden:) sağlıkla kullan canım. Bu arada armağan adetleri çok düşünceli ve şık bir hareket.

    YanıtlaSil
  6. markayı hiç duymadım ama guzele benziyor:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadife Ip, V Yakalı Kazak

Herkese Merhaba, Bu sefer bambaşka bir yazı ile karşınızdayım. Daha önce burada herhangi bir örgü modeli ya da yapımı anlatmadım sanırım. Instagram ve snapchat hikayelerimde yapmaya başladığımda bile çok soru almaya başlayan, bitiminde ise görüntüsü ve yapımı hakkında sorular almaya devam ettiğim kazağımı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ipim kadife ip olarak geçiyor. İpin markasına ait kağıtları sağ olsun Juliet anında parçaladığı için aklımda ona dair bilgim maalesef yok. Ama marka çok da önemli değil bence. 7 Numara şiş ile ördüm hepsini. 50 ilmek alıp; lastik yapmadan direk düz örgü ile başlayıp, bitirdim. Kola kadar uzunluğunu siz kendi istediğiniz boya göre ayarlayabilirsiniz ama ben 1 şiş + 1/4 şiş boyu olarak hesaplarım genelde.  Istediğim boya geldiğinde kol ayrımını yapmak için hem sağdan hem de soldan 3'er ilmek kestim. Hepsini tek sırada yaptım, Yani gidişte 3 dönüşte de 3 ilmek eksilmiş oldu. Kaldı 44 ilmek (:

#NelerBitti - 12

Herkese Merhaba, 2017 yılının ilk bitenler yazısı ile karşınızdayım. Instagramdan takip edenler bilir ki, Aralık ve Ocak ayı itibari ile her ay başında bitirilecek ürünler ile başlayıp, onları bitirene kadar uğraşıyorum. Elimde hatta eminim hepimizde aynı sorun var, o kadar fazla ürün var ki bir an önce stokları eritip, yeni marka, yeni ürün denemek istiyorum. Hal böyle olunca da yeni ambalaj açmak için ya da alışveriş yapmak için elimdekilerin şişelerinin en azından yarılanması / yarıyı geçmiş olmalarına özen gösteriyorum. Neyse, çok konuştum ne bitti bu 2 ay boyunca görelim ister misiniz ? Moshos Garden , ürünlerini sevmeyen yok zaten bana göre. Yüz yıkama jeli performansına hayran kaldığım bir üründü. Ne kuruttu, ne rahatsız etti. Şahane bir temizleyici. Ayrıca, içeriği de temiz daha ne olsun. Elimdekiler bittiği an yenilenecek. Moshos Garden , Sıcak havlu yüz temizleyici ile tanıştığım günden itibaren kopamadım. Bir kavanoz bitiyor, yenisi açılıyor. Mask

Purederm - Nemlendirici El Maskesi

Herkese Merhaba, Gratis lerde satılan Purederm markasına ait nemlendirici el maskesinden bahsetmek istiyorum size. Bu tip ürünlerin pratikliğini ve kısa sürede verdiği canlı görüntüyü seviyorum. Paketin içinde 1 çift el maskesi bulunuyor. Aslında içi nemlendirici özlerle doldurulmuş eldiven gibi de düşünebilirsiniz. Pakette sağ ve sol el için ayrı eklendiği için yanlış giymeniz ürünün etkisini tam olarak gösterememesine neden olabilir.  Fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 elinize de giyiyorsunuz. Bundan önce ellerinizi ılık su ile yıkıyorsunuz. 25-30 dk beklettikten sonra maskeleri elinizden çıkarıyorsunuz. Çıkardıktan sonra elinizi yıkamanıza gerek yok. Ama bana içindeki fazla geliyor. Bu yüzden ellerimin arasına peçete ekleyip bi tık fazlalığı alıyorum. Yulaf unu, Shea Butter, bal ve diğer antioksidanlar ile zenginleştirilen formülü sayesinde hızlı ve uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Ellerinizde de hızlı bir manikür görüntüsü oluşturması mü