Ana içeriğe atla

Öksürükten Korunma Zamanı


Herkese Merhaba,

Mevsim geçişleri ile birlikte vücudumuzda bu değişime ayak uydurmaya çalışan en büyük savaşçılardan biri. Bahar mevsimleri her zaman benim korkulu rüyamdır. İlkbaharda ortaya çıkan çiçek tozları ile birlikte gözlerim yaşarır, kızarır, burnum sürekli akar, hapşururum ve inanılmaz yorgun hissederim kendimi. Yaz mevsiminden sonbahara geçişte ise durumum daha da ciddileşir her yıl. Çünkü, gündüz ki sıcak havaya aldanıp tedbirsiz olduğum akşamlarda üşümemem imkansız bir hal alır. Sonbaharda ise vücudumdaki değişimlerim yine hapşurma, burun akıntısı ve şiddetli boğaz kuruluğuma bağlı kesik kesik öksürükler olur. En baştan ciddiye almayıp, dikkat etmediğimde de bu öksürükler sesimin kısılmasına hatta tamamen sessiz kalma seviyesine kadar gider.

Öksürük insan hayatının kalitesini etkileyen en önemli hastalıklardan biri, kesinlikle bana göre. Ciddiye alınmaması imkansız. Bir toplantıda, bir yolculukta ya da sessiz kalmanız gereken bir durumda öksürükle mücadele etmenin zorluğunu en iyi bilenlerden biriyim.

Migrenim olduğu için ilaçlarla aram çok sıkı fıkı olmasına rağmen bu tip rahatsızlıklarda ilaç tercih etmemeye çalışıyorum. Çünkü, üst solunum yolu enfeksiyonu ilaçları genelde uyku hali ve mide bulantısı yaptığından öksürüğümü unutturuyor maalesef. Durum böyle olunca da öksürüğe iyi gelen doğal yollar her zaman tercihim. 

Benim denediğim pratik yöntemleri sizlerle de paylaşmak isterim, belki ihtiyaç durumunda yardımım olur.

-Her şeyden önce mutlaka yanınızda ılık su bulundurun. Gıcık tuttuğunda kesebilecek en hızlı kurtarıcı bu yöntem. Ufak ufak yudumlarla, boğazınızı temizlemelisiniz.

-Normalde de bala acayip düşkünüm zaten. Öksürükle mücadelede de bal ve limon en sevdiğim. 1 tatlı kaşığı bal üzerine 1-2 damla limonu direk yutmak hem boğazınızı yumuşatıyor hem de içeriğindeki vitamin ve koruyucularla öksürüğü vücudunuzdan uzaklaştırıyor.


-Ilık, açık çayınıza çok az karabiber serperek içmeniz de hem içinizi ısıtır hem de öksürüğünüzü hafifletir. Karabiber bu arada hapşuruk da yaptığından burun kanallarınızın temizlenmesini de sağlayarak, rahat nefes almanıza vesile olur.

-Başka bir yöntem de taze zencefili rendeleyip, sıcak suda biraz beklettikten sonra süzüp, içerisine 1-2 damla bal karıştırarak içmeniz.


-En sevmediğim beklemesi en zor olan yöntem ise kara turbu oyup, içinde 1 gece bal bekletip süzülmesini sağlamak. Toplasanız 2 kaşık ancak çıksa da oldukça etkili bir ilaç. Tek olumsuz yanı dediğim gibi beklemek.

Tüm bu saydıklarımdan sonra öğrendiğim başka bir şey ise sirkeli yastıkta uyumak. Elele Online 'da tesadüfen keşfettiğim bu bilgiyi öksürük ile ilgili sıkıntılarım başladığında test etmek istiyorum.

Bayram tatilinde özellikle dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Mevsimsel ve tarihsel olarak tam geçiş dönemi çünkü. Şimdiden iyi bayramlar, iyi tatilller (:

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiler (;

Yorumlar

  1. Bir süredir bende de var öksürük maalesef.. Zaman zaman konuşamıyorum bile.. Sirkeli yastıkta uyumak fikri çok farklı geldi.. Denemeli..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Bende kışın olduğunda zencefil,adaçayı,ıhlamuru kaynatıp limonu üzerine sıkıyorum anında kesiyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadife Ip, V Yakalı Kazak

Herkese Merhaba, Bu sefer bambaşka bir yazı ile karşınızdayım. Daha önce burada herhangi bir örgü modeli ya da yapımı anlatmadım sanırım. Instagram ve snapchat hikayelerimde yapmaya başladığımda bile çok soru almaya başlayan, bitiminde ise görüntüsü ve yapımı hakkında sorular almaya devam ettiğim kazağımı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ipim kadife ip olarak geçiyor. İpin markasına ait kağıtları sağ olsun Juliet anında parçaladığı için aklımda ona dair bilgim maalesef yok. Ama marka çok da önemli değil bence. 7 Numara şiş ile ördüm hepsini. 50 ilmek alıp; lastik yapmadan direk düz örgü ile başlayıp, bitirdim. Kola kadar uzunluğunu siz kendi istediğiniz boya göre ayarlayabilirsiniz ama ben 1 şiş + 1/4 şiş boyu olarak hesaplarım genelde.  Istediğim boya geldiğinde kol ayrımını yapmak için hem sağdan hem de soldan 3'er ilmek kestim. Hepsini tek sırada yaptım, Yani gidişte 3 dönüşte de 3 ilmek eksilmiş oldu. Kaldı 44 ilmek (:

#NelerBitti - 12

Herkese Merhaba, 2017 yılının ilk bitenler yazısı ile karşınızdayım. Instagramdan takip edenler bilir ki, Aralık ve Ocak ayı itibari ile her ay başında bitirilecek ürünler ile başlayıp, onları bitirene kadar uğraşıyorum. Elimde hatta eminim hepimizde aynı sorun var, o kadar fazla ürün var ki bir an önce stokları eritip, yeni marka, yeni ürün denemek istiyorum. Hal böyle olunca da yeni ambalaj açmak için ya da alışveriş yapmak için elimdekilerin şişelerinin en azından yarılanması / yarıyı geçmiş olmalarına özen gösteriyorum. Neyse, çok konuştum ne bitti bu 2 ay boyunca görelim ister misiniz ? Moshos Garden , ürünlerini sevmeyen yok zaten bana göre. Yüz yıkama jeli performansına hayran kaldığım bir üründü. Ne kuruttu, ne rahatsız etti. Şahane bir temizleyici. Ayrıca, içeriği de temiz daha ne olsun. Elimdekiler bittiği an yenilenecek. Moshos Garden , Sıcak havlu yüz temizleyici ile tanıştığım günden itibaren kopamadım. Bir kavanoz bitiyor, yenisi açılıyor. Mask

Purederm - Nemlendirici El Maskesi

Herkese Merhaba, Gratis lerde satılan Purederm markasına ait nemlendirici el maskesinden bahsetmek istiyorum size. Bu tip ürünlerin pratikliğini ve kısa sürede verdiği canlı görüntüyü seviyorum. Paketin içinde 1 çift el maskesi bulunuyor. Aslında içi nemlendirici özlerle doldurulmuş eldiven gibi de düşünebilirsiniz. Pakette sağ ve sol el için ayrı eklendiği için yanlış giymeniz ürünün etkisini tam olarak gösterememesine neden olabilir.  Fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 elinize de giyiyorsunuz. Bundan önce ellerinizi ılık su ile yıkıyorsunuz. 25-30 dk beklettikten sonra maskeleri elinizden çıkarıyorsunuz. Çıkardıktan sonra elinizi yıkamanıza gerek yok. Ama bana içindeki fazla geliyor. Bu yüzden ellerimin arasına peçete ekleyip bi tık fazlalığı alıyorum. Yulaf unu, Shea Butter, bal ve diğer antioksidanlar ile zenginleştirilen formülü sayesinde hızlı ve uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Ellerinizde de hızlı bir manikür görüntüsü oluşturması mü