Ana içeriğe atla

#NelerBitti - 22




Herkese Merhaba,

2018'in son bitenler 2019'un ise ilk yazısı ile karşınızdayım. Bloga aşırı ara verdim bu aralar, aslında instagram da eskisi kadar keyif vermiyor. Takip ettiğim blog yazarları haricinde farklı instagram yorumlarını pek kaale alamıyorum malum sebeplerden dolayı. Herkes de ayn ürünü bir anda görmek, bir anda herkesin aynı anda aşırı övmesi saçma gelmeye başladı. Hele ki tutarsızlıklarla dolunca..

Neyse biz gelelim konumuza; 2018 oldukça verimli ve düzenli bir yıl oldu benim için. Bol bol bitirdim, yeni ürün denemek adına elimdekileri tüketmeye hız verdim. Makyaj malzemelerimden bile dibine kadar tükettiklerim oldu. 2019'un 2018'e göre daha da verimli olmasını diliyorum. Ocak bitenler de ise daha da dolacak burası.

2019'da blogda da birazcık değişikik yapacağım bu yazı da eski formatta son yazım olsun o halde.


Creightons Shea & Ginger Duş Jeli: 500 ml boyutuyla oldukça uzun zamanda bitirdim. Kokusu çok güzel ama kalıcı değil maalesef. Ancak ciltte bıraktığı hissi sevdim. Kış aylarında çok kuruyan cildim sevmese de yazın sık sık duş alınınca yeteli geldi.

Procsin Whitening Mask : Tek kullanımlık mavi renkli bir maske. Soyulabilen maske. Soyulabilen maskeleri sevemedim gitti, yüzümü çok acıtıyor. İncecik tabaka halinde bile sürsem eziyet. Kıvrımlı noktalarda zorla kurudu hatta hiç kurumadı bile diyebilirim. Tek kullanımlık olduğu için ayrıca beyazlatma etkisi konusunda yorum yapmam anlamsız olur. Bir de rengi mavi olduğu için maske fırçamı maviye boyadı, kullanacak olursanız parmaklarınızla uygulamanızı tavsiye ederim (:

Procsin Volum Şampuan : Bu şampuanı seyahatlerde kullanırım diye almıştım. Fakat yaz döneminin sonuna denk gelince denize gidip geldikçe ara ara kullandım. Volumü görmek için küçük bir boy. Fakat, saç kremi ihtiyacı doğurmadan saçlarımı çok güzel yumuşattı. Büyük boyunu indirimde denk gelirsem alırım.

Dalan Masaj & Selülit Sabunu : Yapısını hiç sevmedim. Taş gibi ve içindeki peeling tanecikleri resmen canımı acıtıyor. Yarım haldeyken çöp oldu. Aşırı tavsiye etmiyorum.



Gillette Venus Snap :  Seyahatlik ürün olsa da evde de severek kullanıyorum. Ve ciddi anlamda stokladığım bir ürün. Her indirimde mutlaka alıyorum. Oldukça başarılı ve uzun süreli kullanıma müsait.

Gillette Venus Riviera :  Çok sevemediğim bir ürün. Favorim Snap olduğu için sanırım diğerleri yeterli gelmiyor.

Gillette Satin Care Traş Jeli : Severek bitirdim ama artık bu tip ürünleri tercih etmiyorum. Rutinimi pHsı notr ürünlerle devam ettireceğim.


Yves Rocher Lotus Çiçeği Duş Jeli :  Kokusu çok güzel, ama kalıcı değil. Bir de bu duş jeli gereğinden fazla köpürüyor sanki sevemedim.

Yves Rocher Konsantre Duş Jeli :  Mangolu kokusuna bayıldım ve konsantre olduğu için cidden bir damlası yeterli geliyor.

Sonett Likit Deterjan :  Bir kaç kullanımlık fakat çamaşırlarda extrem bir durum göremedim. Tek artısı vegan ve organik olması bence.

Sansiro Vücut Spreyi :  Sweet Heart isimli bu sprey Sansiro Parfüm tarafından etkinliğimde gönderilmişti. Severek bitirdim, hatta aynı ürünün vücut losyonu da var. Birlikte kullanıldığında daha etkili. Bazı marketlerde görebilirsiniz bence şans verilmeli.


Stopever Isıtıcı Bant :  Bu yıl ömrüm boyunca tutulmadığım kadar boynum tutuldu nedense. Özellikle bir akşam arabada hapşurmam sırasında emniyet kemeri ile etki-tepki yapınca anında kırılmış derecesinde ağrı başladı ve devamında 1 hafta boyunca dönemeyecek derecede boynum tutuldu. Daha önce soğutucu bantları kullandığım Stopever markasının bu ısıtıcı bantlarından da aşırı derecede memnun kaldım. Şimdi denk geldikçe stokluyorum. Hatta tatillerde yanıma hep 1 soğutucu, 1 ısıtıcı bant aldım. Dolayısıyla tavsiye ettiğim bir ürün.

Dr. DNA Beyazlatıcı Maske : Yazısını şurada yazmıştım. Çok sevdiğim bir maske olmuştu. Yalnız tekli satışı var mı bilemiyorum. Biraz araştırmam lazım.

Isana Kulak Çubuğu :  Normal çubuklara göre sapı biraz daha yumuşak sanki. Denk gelirse alırım özellikle arayacağım bir ürün değil.

Flink & Sauber Parke Temizleme Mendilleri : Ben bu mendilleri ilk kullandığımdan beri çok seviyorum. İçeriğindeki jojoba yağı parkeleri çok güzel parlatıyor ve tozlanmayı geciktiriyor. Özellikle acil temizlik durumlarında mutfakta tercih ediyorum, aklınızda olsun.


R.O.C.S Hassas Dişler İçin Diş Macunu : Severek tükettiğim bir üründü. Elimdeki macun stoklarım azalınca yeniden alacağım. 

Ipana Beyazlık Hızlandırıcı Diş Macunu : Diş macunu yerine değil de ona ek olarak kullanılan bir ürün. Ben genelde fırçama hem macun hem de bu üründen azar azar ekleyerek kullandım. Başarılı bir ürün, düzenli kullanım şart.

Cosmed Temizleme Jeli : Sanırım en sevdiğim jellerden biri. Günlük kullanıma çok uygun. Kesinlikle cildinizi kurutmuyor. Elimdeki jel sayısı azaldıkça yeniden alacağım bir ürün.

LR Roll-on : İlk kullandığımdaki etkiyi 2. şişede göremedim ne yazık ki. Maalesef bende şampuanlarda olduğu gibi roll-onlarda da belli bir zaman sonra değişim istiyor vücudum. Aynı ürün başlarda olumlu iken düzenli ve sürekli kullanımda ters tepiyor. 


Note Cosmetics BB Krem ve Fondöten : Bu 2 ürün Note'dan soğumama neden oldu maalesef. Belli bir zaman sonra 2 ürün de turunculaşarak suratımı kıpkırmızı yaptı. Aşırı aşırı beğenmedim.

Essence Colour&Go Oje : Dibe gelmişim ve artık kurumuş bu ojeyi çok seviyordum. Kum efektli güzel bir siyahlığa sahipti.



Thann Aromatheapy Şampuan ve Eco-Boutique Şampuan, Saç Kremi : Yurt dışı seyahatlerinden kalma Thann'ın kokusu muhteşem, elimde şu an sabunu kaldı. Kullanmaya kıyamıyorum. Eco-Boutique organik içeriklere sahip bir marka. Küçücük boylarına rağmen oldukça bereketliydiler. Saç kremi bence çok başarılı.

Clinique Extra Yoğun Nemlendirici Krem : Kesinlikle nem bombası. Bu krem bir artısı da tırnak kenarlarında, elde hatta saç uçlarında bile kullanabiliyorsunuz. Kafein içeriği ile cildin nem kapasitesini canlı tutarak, Aloe Vera suyu nemin cilde dağılmasını sağlıyor.

Flormar Up to 7 Days : Adı gibi uzun süre dayanıklı değil elbette ama diğer koleksiyonlarına göre en başarılı koleksiyon bence bu. Rengini de çok seviyordum ama kurudu artık.

Fragrant Florals Vücut Yıkama Jeli : Kokusu muhteşemdi, tam bir lavanta. ama kalıcı olmaması eksisi.


Himalaya Bebek Şampuanı :  Yapısı çok katıydı. Hassas denilip de bu formda olması açıkçası beni çok şaşırttı. Fırça temizliğinde kullandım.

Creightons Vücut Losyonu : Vanilya kokusunu sevenler eminim bu losyonu da çok sevecektir. Cildi nemlendirmesi çok güzel.

Capicade Boyalı Saçlar İçin Şampuan : Herhangi bir olumsuz yanını görmedim. Kullandığım dönemde saçımda boya yoktu ama saç yıpranmalarıma çok iyi geldi. Ayrıca kremli yapısından dolayı, saç kremi ihtiyacım olmadı.


Moshos Garden Acapella Tonik :  Tonik olarak en sevdiğim ürünlerden. Çok güzel rahatlatıyor.

Organik H. Cevizi Yağı : Makyaj temizleme yağı olarak kullandım. H. Cevizi yağı hakkında ortaya atılan bir çok olumsuz yazı yüzünden artık direk kullanım rutinimden çıkardım bu yağı.

Nascita Yüz Temizleme Pedi :  Kesinlikle çok kaliteli bir ürün. Kozmela'dan indirimli olarak almıştım. Denk geldikçe alacağım.

Isana Saç Şekillendirme Kremi : Daha yarısından fazlası dolu ama sevmedim bu ürünü. Elime sıvanıyor ve saça bir türlü geçmiyor.

NOB Oje Temizleme Mendili : Son bir kaç aydır paylaşımlarda sık sık görsem de ben bu markayı ve bu ürününü uzun yıllardır kullanıyorum. Aşırı pratik özellikle seyahatlerde.


Bioz Sarımsaklı Şampuan : Başlangıçta saçımla çok uyuşamasa da ilerleyen dönemde çok sevdim. Saımsak kokusu yok, hatta kendine has rahatlatıcı bir kokusu var.

Benri Islak Mendil :  Evde sürekli bulunan bu mendilleri seviyorum. Gratis'te indirimde denk geldikçe de alıyorum.

Flink & Sauber Fayans Temizleme Mendilleri :  Bu da parke temizleme mendilleri gibi sıklıkla kullandığım bir ürün. Özellikle banyo zemininde anlık döküntüleri çok güzel temizliyor. Elmalı bir kokusu var.

Dediğim gibi 2018'in bitenler defterini bu ürünlerle kapadım. Gelsin 2019 yazıları.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiler (;

Yorumlar

  1. Maşallah canım ne çok bitirmişsin :^ canımNote ten urunlerını oldum olası sevmem bi terracotaları güzel aydınları allık bazında o kadar. Gılette jelı bende alıyım diyordum ama yorumdan sonra vazgeçtim ama bir jel bulmam lazım benim, lazere gidiyorum ve jilet olayına başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (: Düzenli kullanımla inan bitiyor farkında olmadan. Jel konusunda şu an için tek fikrim kendinden jelli jiletleri kullanman, sadece ıslatman yeterli oluyor çünkü. Snapler öyle mesela.

      Sil
  2. owwww :)) tebrik ederim tatlım.

    YanıtlaSil
  3. baya ürün bitmiş tebrikler. -)) yazıyı okuyunca niye note bb yi kullanmadığımı hatırladım birden .-)) ama siyah ambalajdaki fondöteni iyiydi diye hatırlıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya siyah ambalajlıyı denemedim bu ürünlerden memnun kalmayınca. Aklımda olsun.

      Sil
  4. Off, okurken başını unuttum resmen, neler neler bitmiş!!! Bravo!! Gilette Venus Snap benim de açık ara favorim, evde ve annemlerde ayrı ayrı bulunduruyorum! Aynı şekilde, Cosmed Day-to-Day Gel de baya sevdiğim bir temizleme jeli. Yenilerini güle güle kullan canım!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadife Ip, V Yakalı Kazak

Herkese Merhaba, Bu sefer bambaşka bir yazı ile karşınızdayım. Daha önce burada herhangi bir örgü modeli ya da yapımı anlatmadım sanırım. Instagram ve snapchat hikayelerimde yapmaya başladığımda bile çok soru almaya başlayan, bitiminde ise görüntüsü ve yapımı hakkında sorular almaya devam ettiğim kazağımı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ipim kadife ip olarak geçiyor. İpin markasına ait kağıtları sağ olsun Juliet anında parçaladığı için aklımda ona dair bilgim maalesef yok. Ama marka çok da önemli değil bence. 7 Numara şiş ile ördüm hepsini. 50 ilmek alıp; lastik yapmadan direk düz örgü ile başlayıp, bitirdim. Kola kadar uzunluğunu siz kendi istediğiniz boya göre ayarlayabilirsiniz ama ben 1 şiş + 1/4 şiş boyu olarak hesaplarım genelde.  Istediğim boya geldiğinde kol ayrımını yapmak için hem sağdan hem de soldan 3'er ilmek kestim. Hepsini tek sırada yaptım, Yani gidişte 3 dönüşte de 3 ilmek eksilmiş oldu. Kaldı 44 ilmek (:

#NelerBitti - 12

Herkese Merhaba, 2017 yılının ilk bitenler yazısı ile karşınızdayım. Instagramdan takip edenler bilir ki, Aralık ve Ocak ayı itibari ile her ay başında bitirilecek ürünler ile başlayıp, onları bitirene kadar uğraşıyorum. Elimde hatta eminim hepimizde aynı sorun var, o kadar fazla ürün var ki bir an önce stokları eritip, yeni marka, yeni ürün denemek istiyorum. Hal böyle olunca da yeni ambalaj açmak için ya da alışveriş yapmak için elimdekilerin şişelerinin en azından yarılanması / yarıyı geçmiş olmalarına özen gösteriyorum. Neyse, çok konuştum ne bitti bu 2 ay boyunca görelim ister misiniz ? Moshos Garden , ürünlerini sevmeyen yok zaten bana göre. Yüz yıkama jeli performansına hayran kaldığım bir üründü. Ne kuruttu, ne rahatsız etti. Şahane bir temizleyici. Ayrıca, içeriği de temiz daha ne olsun. Elimdekiler bittiği an yenilenecek. Moshos Garden , Sıcak havlu yüz temizleyici ile tanıştığım günden itibaren kopamadım. Bir kavanoz bitiyor, yenisi açılıyor. Mask

Purederm - Nemlendirici El Maskesi

Herkese Merhaba, Gratis lerde satılan Purederm markasına ait nemlendirici el maskesinden bahsetmek istiyorum size. Bu tip ürünlerin pratikliğini ve kısa sürede verdiği canlı görüntüyü seviyorum. Paketin içinde 1 çift el maskesi bulunuyor. Aslında içi nemlendirici özlerle doldurulmuş eldiven gibi de düşünebilirsiniz. Pakette sağ ve sol el için ayrı eklendiği için yanlış giymeniz ürünün etkisini tam olarak gösterememesine neden olabilir.  Fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 elinize de giyiyorsunuz. Bundan önce ellerinizi ılık su ile yıkıyorsunuz. 25-30 dk beklettikten sonra maskeleri elinizden çıkarıyorsunuz. Çıkardıktan sonra elinizi yıkamanıza gerek yok. Ama bana içindeki fazla geliyor. Bu yüzden ellerimin arasına peçete ekleyip bi tık fazlalığı alıyorum. Yulaf unu, Shea Butter, bal ve diğer antioksidanlar ile zenginleştirilen formülü sayesinde hızlı ve uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Ellerinizde de hızlı bir manikür görüntüsü oluşturması mü