14 Şubat
Sevgililer Günü’nde çiftlerin en büyük beklentilerinden biri romantik bir yemek
oluyor. Metro Türkiye bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin ilk
gastronomi keşif platformu olan Gastronometro’nun Pastane Eğitmen Şefi Gökhan
Kurt ise bu özel gün için herkesin evde yapabileceği lezzetli bir tarif
sunuyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel “Kırmızı Sıcak Kek” tarifi ile damakta iz
bırakacak anlara imza atabilirsiniz.
Metro Türkiye
bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro,
Sevgililer Günü’ne özel lezzetli bir tatlı tarifi sunuyor. Gastronometro’nun Pastane Eğitmen Şefi Gökhan
Kurt, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde mutfaktaki marifetini göstermek isteyenler
için lezzetiyle ve sunumuyla iz bırakacak özel Kırmızı Sıcak Kek tarifini
paylaşıyor.
Metro Türkiye’nin
özel Metro Chef pastacılık ürünlerinden hazırlanan “Kırmızı Sıcak Kek” ile
lezzetli ve tatlı anlara imza atabilirsiniz. İşte o tarif:
Malzemeler (8 kişilik):
500 gr bitter damla çikolata
%53 kakaolu
500 gr tereyağı
90 gr un
9 adet yumurta
sarısı
270 gr şeker
5 gr vanilya özütü
10 gr kırmızı gıda renklendiricisi
30 gr pudra şekeri
Yapılışı
·
Çikolatayı benmari
usulü eritin.
·
Başka bir kapta
erittiğiniz tereyağını erittiğiniz çikolataya ekleyerek karıştırın.
·
Şekeri ve yumurtayı
ayrı bir kapta çırparak ilave ettiğiniz karışıma un ekleyin.
·
Karışıma sırasıyla,
vanilya özütünü ve gıda renklendiricisini ekleyerek karıştırın.
·
Kullanacağınız kek
kalıplarının içine yumurta fırçasıyla yumurta sürün ve ardından unlayın.
·
Karışımı kek
kalıplarına doldurun ve kalıpların üzerinde 1 parmak boşluk bırakın.
·
180 derece fırında
10-12 dk. pişirin ve kalıptan ters çevirip servis tabağına çıkarın.
· Kırmızı sıcak keki
üstüne kırmızı meyveler ekleyerek ya da dilediğiniz süsleme malzemeleriyle
birlikte servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder