Ana içeriğe atla

Ozonlabs - Ozonlava Volkanik Maske (Ozonlava Bentonite Clay)


Herkese Merhaba,

Uzun zamandır merak ettiğim, Sevgili Başak ve Kübra'nın da deneyimlediği ve yazılarını paylaştığı Ozonlabs firması bünyesinde yer alan Ozonlava Volkanik Maskeyi sonunda ben de denedim. Bugünlerde indirimli fiyata sahip, denemek istiyorsanız kaçırmayın derim.

Ozonlava Volkanik Maske ​c​ilt lekeleri ile savaşan ve tüm cilt tiplerinin temiz ve aydınlık bir görünüme kavuşması vaadiyle çıktığı yolda erken yaşlanmaya meyilli olan ciltlerde kırışıklıkları azaltmaya, yağ gözeneklerini açıp-küçültmeye, sebum dengesini düzenlemeye, ciltteki renk ​problemlerinin çözümüne​, cildin pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazanmasına kadar çok işlevli bir halde​ yoluna devam ediyor.​

​İçerikte ve ürün adında geçen Bentonit ne diye düşünüyor olabilirsiniz. Bentonit; volkanik kül, tüf ve lavların kimyasal olarak ayrışması sonucu oluşan volkanik kildir. Ayrıca içeriğinde yer alan elektromanyetik negatif yükler sayesinde bakteriyel ve toksik maddeleri güçlü bir şekilde tutarak, vücut dışına atma özelliği sayesinde detoks için yaygın olarak kullanılabilen bir kil türüdür. 

Bentonit'in pH seviyesi 9’un üzerinde olduğu için vücudun asitlik seviyesini de dengeleyerek vücudu alkalize eder. Buna bağlı olarak vücuttaki kan akışını ve oksijen seviyesini arttırır, vücudu canlandırır ve hücre onarımını da hızlandırarak cildi güzelleştirir. Yani hem yüz hem de vücutta kullanılmasında hiç bir sakınca yok.

Kil maskesi deyince hepimizin aklına çamur gibi, sürdüğünüzde ciddi anlamda katılaşan ve rengi değişen, yıkanması oldukça zor maskeler geliyor. Ozonlabs Volkanik Maske bu yargıyı da kırıyor bence. Yapısı kremsi, sürdüğünüzde şeffaf, bekleme süresi sonuna doğru hafif gri renge bürünen ve az-orta kıvamda katılaşan bir maske.​ Ayrıca yıkarken zorlamıyor, parmaklarınızla hafif masaj yaparak yıkamanız yeterli.

Ozonlava Volkanik Maskeyi ​bir fırça ya da spatula yardımı ile temizlenmiş cildinize sürüp, ​cilt tipinize göre (Yağlı ciltler için 15 dk, normal ciltler için 7 dk, kuru ciltler için 5 dk ve vücut için uygulama süresi 30 dk olarak önerilmekte) bekletip, bol su ile temizleyebilirsiniz.​ Sonrasında herhangi bir nemlendiriciye ihtiyacınız olmuyor. Ama ben serum ya da krem sürerim derseniz de tamamen sizin keyfinize kalmış.​

​Haftada 2-3 kez gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. ​

Ozonlava Volkanik Maskeyi bal-esmer şeker, ıhlamur-yeşil çay, nane-salatalık, yoğurt-limon-yumurta akı ve patates-limon ile birlikte kullanarak farklı maskeler de türetebiliyorsunuz. Ayrıca kendi sayfalarından da bulabileceğiniz Himalaya tuzu (canlandırıcı) ve Spirulina (lekeli ciltler için) ile de yine kendi isteğinize ve cilt tipinizin ihtiyacına göre maskeler oluşturabiliyorsunuz.

Ben fotoğraflardan da gördüğünüz gibi Ihlamur&Yeşil Çay maskesi yaptım. Neden bunları seçtim ve maskeme karıştırdım ? 

Yeşil çay
Antioksidan özelliği ile yaşlanma belirtilerini yavaşlatarak, cildin elastikiyetini artırır. Ayrıca cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyarak cilt lekelerinin oluşumunu önler ve var olan lekelerin tedavisinde önemli bir içeriktir.

Ihlamur
Ihlamurun kırışıklıkları açıcı ve hücreleri yenileyici bir özelliği vardır. Hatta buna bağlı olarak pek çok selülit kremi içeriğinde ıhlamura rastlayabilirsiniz. Cilt yüzeyinde oluşan tahrişe bağlı kaşınmalarda ve deri soyulmalarında da cildi iyileştirici özelliklere sahiptir. Yine yeşil çay gibi ıhlamurun da cilt lekelerinde etkili olduğu bilinmektedir.

Bu 2 madde cildi daha aktif bir hale getirerek, cildin gençleşmesine katkıda bulunur. Hücreleri güçlendirerek düzenli kullanım sonrası gözeneklerin temizlenmesine ve cildin kuruluğunun giderilmesine de yardım etmektedir.




Ihlamur ve Yeşil çayı demleyip, soğumaya bırakıyorsunuz. 3 tatlı kaşığı Ozonlava Volkanik Maske ile istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırıyorsunuz.




Maskeden biraz daha fazla ekleyip yoğunluğunu artırabilirsiniz.




Maskeyi dediğim gibi diğer ürünlerle karıştırabildiğiniz gibi tamamen kendi başına da kullanabiliyorsunuz. Hatta göz çevreniz de dahil tüm yüzünüzde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir ürün.

Şimdi benim hedefimde bir de 72 saatlik bir program var. Programın amacı cildi arındırma ve sakinleştirme. 3 gün boyunca sabah ve akşam Ozonlava Volkanik Maskeden uygulayıp, 5 dk bekletip yıkıyorsunuz. Sonrasında ve gün boyu su harici makyaj da dahil hiç bir ürün uygulamak yok. Oldukça heyecan verici ve sonuçlarını çok merak ediyorum. Onu yaptığımda özellikle fotoğraflayıp, yeniden burada bir yazımla sizlerle olacağım.

Genel anlamda maske bende hassasiyet yaratmadı. Ihlamur&Yeşil Çay harici sadece maskeyi uyguladığım ilk gün yüzümde 5 dk içinde kaşınma ve karıncalanma oldu. Ama bundan korkmamam gerektiğini, maskenin içeriğinin çalıştığının göstergesi olduğunu okumuştum. Ve aynen öyle oldu 6. dkda kaşıntı durdu. Hedefim 10 dk bekletmekti ve 10 dk sonunda ne kızaran, ne yanan ne de kaşınan bir cildim vardı. Tam tersine gayet yumuşak, parlak ve canlanmış bir görüntüye kavuştu.

Ozonlabs ekibine bu şahane maskeyi bizlerle buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Ayrıca hayvan deneylerine de karşı oldukları için. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sevgiler (;

Yorumlar

  1. Ayy, ıhlamur ve yeşilçay olayını haftaya mutlaka deneyeceğim! Ben de Spirulina tozuyla karıştırıyorum, antioksidan bombası oluyor :) Güle güle kullanalım Aslı'cım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de yorumlarını bekliyorum o zaman (: Gördüm gördüm ! ilk fırsatta ben de onu deneyeceğim. Senin yorumuna güvenerek denediğim ürünlerden Başak'cım sevgiler (:

      Sil
  2. tüm tarifleri denedim:)) başak'ın dediği spirulina tozunu alıp deneyeceğim
    sevgiler
    makyajlikareler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadife Ip, V Yakalı Kazak

Herkese Merhaba, Bu sefer bambaşka bir yazı ile karşınızdayım. Daha önce burada herhangi bir örgü modeli ya da yapımı anlatmadım sanırım. Instagram ve snapchat hikayelerimde yapmaya başladığımda bile çok soru almaya başlayan, bitiminde ise görüntüsü ve yapımı hakkında sorular almaya devam ettiğim kazağımı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ipim kadife ip olarak geçiyor. İpin markasına ait kağıtları sağ olsun Juliet anında parçaladığı için aklımda ona dair bilgim maalesef yok. Ama marka çok da önemli değil bence. 7 Numara şiş ile ördüm hepsini. 50 ilmek alıp; lastik yapmadan direk düz örgü ile başlayıp, bitirdim. Kola kadar uzunluğunu siz kendi istediğiniz boya göre ayarlayabilirsiniz ama ben 1 şiş + 1/4 şiş boyu olarak hesaplarım genelde.  Istediğim boya geldiğinde kol ayrımını yapmak için hem sağdan hem de soldan 3'er ilmek kestim. Hepsini tek sırada yaptım, Yani gidişte 3 dönüşte de 3 ilmek eksilmiş oldu. Kaldı 44 ilmek (:

#NelerBitti - 12

Herkese Merhaba, 2017 yılının ilk bitenler yazısı ile karşınızdayım. Instagramdan takip edenler bilir ki, Aralık ve Ocak ayı itibari ile her ay başında bitirilecek ürünler ile başlayıp, onları bitirene kadar uğraşıyorum. Elimde hatta eminim hepimizde aynı sorun var, o kadar fazla ürün var ki bir an önce stokları eritip, yeni marka, yeni ürün denemek istiyorum. Hal böyle olunca da yeni ambalaj açmak için ya da alışveriş yapmak için elimdekilerin şişelerinin en azından yarılanması / yarıyı geçmiş olmalarına özen gösteriyorum. Neyse, çok konuştum ne bitti bu 2 ay boyunca görelim ister misiniz ? Moshos Garden , ürünlerini sevmeyen yok zaten bana göre. Yüz yıkama jeli performansına hayran kaldığım bir üründü. Ne kuruttu, ne rahatsız etti. Şahane bir temizleyici. Ayrıca, içeriği de temiz daha ne olsun. Elimdekiler bittiği an yenilenecek. Moshos Garden , Sıcak havlu yüz temizleyici ile tanıştığım günden itibaren kopamadım. Bir kavanoz bitiyor, yenisi açılıyor. Mask

Purederm - Nemlendirici El Maskesi

Herkese Merhaba, Gratis lerde satılan Purederm markasına ait nemlendirici el maskesinden bahsetmek istiyorum size. Bu tip ürünlerin pratikliğini ve kısa sürede verdiği canlı görüntüyü seviyorum. Paketin içinde 1 çift el maskesi bulunuyor. Aslında içi nemlendirici özlerle doldurulmuş eldiven gibi de düşünebilirsiniz. Pakette sağ ve sol el için ayrı eklendiği için yanlış giymeniz ürünün etkisini tam olarak gösterememesine neden olabilir.  Fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 elinize de giyiyorsunuz. Bundan önce ellerinizi ılık su ile yıkıyorsunuz. 25-30 dk beklettikten sonra maskeleri elinizden çıkarıyorsunuz. Çıkardıktan sonra elinizi yıkamanıza gerek yok. Ama bana içindeki fazla geliyor. Bu yüzden ellerimin arasına peçete ekleyip bi tık fazlalığı alıyorum. Yulaf unu, Shea Butter, bal ve diğer antioksidanlar ile zenginleştirilen formülü sayesinde hızlı ve uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Ellerinizde de hızlı bir manikür görüntüsü oluşturması mü